Sjov i sommervarmen - tubes til speedbåden

Trine Søes billede
4.333335
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.3 (3 stemmer)

Sommervarmen er over os - og hvad er mere dejligt end at tilbringe tid ved vandet? For speedbådsejere er der virkelig mange muligheder for at købe legetøj til at forsøde sommeren med - tuber og ringe til at spænde efter båden er populært både hos børn og voksne. Tuber er som en stor badering eller kan være udformet som en banan - de er beregnet til at spænde efter en motorbåd ved hjælp af en trækline.

Hvad skal jeg købe?

Der findes mange varianter, farver og former for vandlegetøj, men vælg først og fremmest efter din båds ydeevne. Er du i tvivl om din båds ydeevne, kan du altid starte med købe en tube til 1 person. På denne måde får du testet båden for at se, hvor let den har ved at trække tuben. Såfremt din båd har 70 hk eller derover kan du dog roligt købe 2 personers udgaverne.

Prismæssigt kan en tube fåes fra cirka 500 kroner og opefter. Dertil kommer et tov til at trække legetøjet - en investering på nogle hundrede kroner alt efter kvalitet og ydeevne.

File 891    File 895

Eksempel på tovværk og ring til 1 person

Husk sikkerheden

Selvom det er sjovt med legetøj skal man være opmærksom på sikkerheden. Sørg altid for, at der aldrig befinder sig personner i nærheden af speedbådens skrue, når motoren er i gang.

Overhold altid de begrænsninger det pågældende legetøj er påført med - eksempelvis antal personer eller vægt, som vandlegetøjet er godkendt til. Sørg for veste, der sidder ordentlig fast og sikrer, at bevægelsesfriheden er i top. Veste i stærke farver kan anbefaldes, således det aldrig er svært for føreren af speedbåden at få øje på personer, der befinder sig i vandet.

Vedligeholdelse af legetøjet

Når tuben eller ringen skal bruges er de ikke nødvendigvis nok, bare at puste den op, for derefter at sejle med den hele dagen. Hvis du lader en tube ligge i solen for en længere periode, vil luften udvide sig. Sørg derfor for at opbevare den i skyggen eller luk lidt luft ud. Hvis tuben opbevares i skyggen et køligt sted, skal der muligvis mere luft inden den tages i brug igen. Tjek and tilpas trykket og luftmængden hver gang tuben eller ringen skal bruges. Det er sjovere at sejle med, og legetøjet holder længere.

 

Rigtig god fornøjelse i sommervarmen

Annonce