Sæsonens sidste World Cup stævne indledt

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Danmark
50° 36' 35.3484" N, 2° 27' 8.5896" W

 

Igår startede sæsonens sidste World Cup-stævne for de olympiske sejlere i engelske Weymouth, og specielt for de danske 470-sejlere Henriette Koch og Lene Sommer og for 49eren med Allan Nørregaard og Peter Lang er der mere på spil end preolympiske erfaringer. Begge besætninger er nemlig med i kampen om podieplaceringerne i den samlede World Cup. Weymouth er olympisk by for sejlerne under OL i London i 2012, og er derfor et vigtigt stævne, hvor sejlerne kan gøre sig erfaringer inden OL.

Kan Koch og Sommer vinde World Cup'en igen?

Sidste år i Weymouth kunne Koch og Sommer hyldes som samlede World Cup-vindere en runde før afslutningen. I år har en regelændring i pointberegningen bragt væsentlig mere spænding ind i topstriden.

Danskerne er før det afgørende regatta på den samlede tredjeplads med to point op til de førende franske sejlere Petitjean og Douroux og kun et enkelt point til en anden fransk besætning, Rol og Defrance, placeret på andenpladsen.

Podieplacering i 49er

For 49erens vedkommende er det andenpladsen, der i høj grad er i spil. Den førende, østrigske båd har 8 points forspring, mens der til gengæld kun er fire point til den franske båd på tredjepladsen.

File 865

49er i fuld fart med Allan Nørregaard og Peter Lang ombord

Heldigvis for Nørregaard og Lang har de ganske gode minder fra det sydengelske, da de debuterede sammen her sidste år med en finaleplads til følge. På trods af deres den gang manglende erfaring sammen, var de en af de dominerende besætninger i feltet, og var undervejs i stævnet oppe på den samlede 2. plads.

Strategien lykkedes

Allerede fra i morgenstunden, da sejlerne mødte op på havnen i Weymunth, var det klart for Allan Nørregaard og Peter Lang, hvilke elementer dagens strategi skulle indeholde.Vi kunne se på vejrudsigten, at det klart tegnede til at blive en dag, hvor vinden ville vride mange gange, og det ville blive svært at forudse. Så dagens mål blev derfor, at vi skulle igennem uden at lave alt for høje placeringer,” forklarer skipper Allan Nørregaard.


 

Resultatlisten efter dagens tre sejladser i 49er-klassen viser, at planen lykkedes. Med placeringerne 5, 9 og en afsluttende 2. plads er de to danske sejlere nemlig sikre på, at de slutter dagen blandt de otte bedste.Vi er godt tilfredse med, at vi kommer igennem dagen, som vi gør. Det var svære forhold og der skulle ikke satses for meget. Men når man gør det, så laver man selvfølgelig heller ikke top-placeringer,” lyder det tilfredst fra Allan Nørregaard.

Gode muligheder for en god placering i Laser Radial feltet

Udover 470er og 49er jolle, sejles der i Laser Radial-klassen, og Danmark stiller med to gode bud på en samlet placering i top 10.

File 902

Maiken Schütt og Alberte Holm Lindberg ligger henholdsvis nr. 10 og 11 før sidste runde, og begge har gode muligheder for et godt resultat i det engelske.

Du kan følge sejladserne i Weymouth live via dette link.

Annonce