Rejsedagbog - Det blæser op til tørre tæsk

Carsten Borg Jensens billede
4.6
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.6 (5 stemmer)

Følg med  i 9. del af Carstens beretning om bådens Humorisk og besætningens tur til Bornholm. Humorisk er en Comet11 fra 1978 designet af en franskmand og bygget på Comar værftet i Italien. Carsten og hans kone Annette fandt hende på nettet, og har hentet Humorisk hjem fra Rom i 2001. Humorisk er nu på Sydmøn i Klintholm.

Vejret begynder at drille

Vi sejler fra Klintholm klokken 07.30, meningen var at sejle til Karrebæksminde for ikke at tage så mange lange hug, nu hvor pigerne er med. Men vejrudsigten begynder at gå imod, så jeg beslutter at tage endnu en lang dag på vandet, da vejret igen kun er til Auto Erna og Nanni Diesel. Grethe og pigerne skal hjem til Henning, så snart vi rammer Fyn, så vi går til Nyborg.

File 2715

Humorisk forlader Møn om styrbord

Mens Jylland og Fyn har dårligt vejr, nyder vi endnu en dag med havblik og bagende sol, lige indtil vi når Omø. På 15 min ændrer vejret sig fra vindstille og bikinivejr til 9 m vind og regn.

File 2719

Inden vejrskiftet ved Omø, har vi bikinivejr, hvilket fruerne ombord nyder

En venlig påmindelse fra Rasmus (havet), som Henning og jeg ofrede/delte en genstand til, den første dag i ferien. Her bad vi om godt vejr til og hjem fra Bornholm. Nu mindede han os om, at nu havde han givet os, hvad vi ønskede, og var nu på vej til mere normal dansk sommer.En tak til Rasmus skal lyde fra Humorisk og dens besætning.Nyborg bestemt et besøg værd

Vi ankom til Nyborg kl 19.30, hvor Grethe og pigerne blev hentet af Kim, der bragte dem hjem til Brenderup. Nyborg har igennem de senere år fået lavet hele den gamle industri inderhavn om. Nu byder den på bebyggelse og nye havnepladser på de gamle færgelejer fra storebæltsforbindelsen. Havnen er blevet virkelig lækker, og det trækker ikke ned, at selve Nyborg by er placeret på den anden side af ringvejen ved havnen.

File 2730

Nyborg er blevet virkelig lækker efter en renovering af havnenAnnette og jeg laver en gang aftensmad, og nyder en kaffe i cokpittet, inden vi går til ro. Dagen imorgen bliver også en lang dag, da vejret nu virkelig ser ud til at slå om.

Tørre tæsk hele vejen til Bogense

Tæsk tæsk og atter tæsk! Det er hvad hele dagen byder på. Turen går til Bogense Marina med stortset modvind fra start til slut. Øv for en tur - med en vind på mellem 9 og 16 m lige i trynen, kom en tur, vi ville kunne klare på højest 8 timer, til at tage 11,5 time. Kan ikke mindes, at Humorisk nogensinde har fået så mange tæsk i vores tid med hende, men hun klarede det i fin stil, og vi var kun gennembankede, da vi nåede Bogense.

File 2728

Vi ankommer trætte til Bogense Marina

Godt trætte anløber vi Bogense lidt i klokken 21, og mens jeg rigger båden af, suser Annette op på marinetten og henter os en Pizza.Bogense - alt hjertet begærer

Bogense havn og by er et super mål, og er du i området, må du ikke gå glip af denne hyggelige og stemningsfyldte havn og by. Bogense byder på en stor moderne marina med alt, hvad hjertet begærer af butikker med maritimt udstyr, restauranter i alle genre, og den gamle Bogense havn med fiskerbådene.

Selve Bogense by byder på hyggelige gader og butiksudvalget er komplet. Byen ligger kun få minutters gang fra selve marinen. Lige ved siden af marinaen er en stor lækker badestrand med et lavvandområde bag selve badestranden, hvor de mindste kan bade i fred. Er du på disse kanter, må du ikke gå glip af Bogense!

File 2723

Humorisk i Bogense MarinaVi når ikke at røre puden i mere end et minut, før vi begge sover, godt trætte efter mange timers huggen i søerne. Fynshoved kan være rigtig træls at komme omkring med den mængde vind.

I næste afsnit af rejsedagbogen bliver vi lokket af vores gode venner Karin og Claus med en god middag og en Bogense by Night, hvor temaet er sømænd og glade piger. Kan man forestille sig en bedre afslutning på en perfekt ferie?

Læs de øvrige afsnit

Hvis du ikke har læst de 8 første afsnit om Humorisks tur til Bornholm, kan du læse dem her:

1. afsnit Rejsedagbog - med kursen mod Bornholm

2. afsnit Rejsedagbog - ankomst til Bornholm

3. afsnit Rejsedagbog - Hammershus og besøg på røgeri

4. afsnit Rejsedagbog - Gudhjem er Bornholms perle

5. afsnit Rejsedagbog - Humorisks besætning besøger Christiansø

6. afsnit Rejsedagbog - Svanke havn lukkes før uvejr

7. afsnit Rejsedagbog - De sidste dage på Bornholm nydes

8. afsnit Rejsedagbog - En dag på Østersøen med Humorisk

Annonce