Nyt fra Raymarine - kamara med nattesyn

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Så er der godt nyt til de sejlere, der kan lide nattesejlads, men alligevel har brug for at kunne se noget i mørket. Raymarine er klar med en ny serie af håndholdte kamaraer, der skaber billeder ud fra varmestråling. Dermed bliver det meget nemmere at se noget, selvom det er helt mørkt. Kamaraet kan være med til at øge sikkerheden ombord - især hvis man har en mand-overbord situation.

File 4960

Håndholdt termisk kamara fra Raymarine

Billeder skabes udfra varmestråling

Kamaraet skaber billeder ud fra infrarød varmestråling. Varmestråling afgives af alle genstande, og det betyder, at brugeren af kamaraet tydeligt vil kunne se omgivelserne. Med kamaraet vil man tydeligt kunne se sten, bøjer, afmærkninger og flydende objekter. Kamaraet kan ligeledes hjælpe med at finde personer, der flyder i vandet - vitalt når tiden kan være en afgørende faktor i redningssituationer.

File 4961    File 4962

Forskellen på dit nattesyn og dit syn gennem Raymarines kamara

Raymarines håndholdte kameraer sælges i to modeller, og de er en videreudvikling af Raymarines tidligere fastmonterede systemer. Vægten på kamaraet er nede på kun 340 gram. Kamaraet ser for eksempel personer i vandet på en afstand af 320 meter for den mindste model og 450 meter i den store model.

Prisen er dog i den lidt dyre ende - 14.995 kroner for den mindste model og 22.990 kroner for den største model. Kamraet forhandles blandt andet af Hellers i Kastrup Strandpark Havn.

Relaterede Sejlnet artikler

Raymarine nyheder - Autopilot & mulitiinstrument

Video - Hellers viser 3 udstyrsnyheder

Annonce