Maxus 21 - ny tursejler klar til foråret

Trine Søes billede
1
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 1 (1 stemme)

Maxus er klar med en ny 21 fods sejlbåd til foråret. Maxusbådenes kendetegn er både, der kan trailes og samtidig være anvendeligt til tursejlads. Den nye Maxus 21 kan selvfølgelig trailes, og vejer kun omkring 1500 kg inklusiv trailer. Det betyder, at båden kan trailes af de lidt større personbiler.

Det er det polske Northman værft, der har bygget den nye 21 fods Maxus sejlbåd. Båden er bygget med udgangspunkt i de tidligere Maxus modeller, der byder på et moderne og funktionelt design.

Simpel indretning

21 fod er måske ikke den største båd, men der er alligevel 4 sovepladser ombord i kahytten. Indretningen er vel det man kalder simpel, men funktionel. Her er lige det, det der skal være og ikke mere.

File 2383

Plantegning af indretningen ombord på Maxus 21

Agter findes en stor agterkøje, der er både lang og bred nok til de fleste. Der er også blevet plads til et toilet ombord i styrbord side. Kahytten har også gaskomfur og en lille køkkenvask, så det er muligt at lave mad ombord.

File 2388

Cockpittet kan fint rumme en familie

Cockpittet er rummeligt taget i betragtning af bådens størrelse. Båden er en fin tursejler, der med lethed kan transporteres, hvis man ikke vil ligge fast i en havn. Det vil også være en fin begynderbåd grundet størrelsen og enkeltheden ombord.

Prisen på Maxus 21 forventes at blive fra 165.000 kroner. Bådene forhandles i Danmark af Maxus Danmark, der er placeret i Slagelse.

Maxus 21 data

Længde: 6,25 m                                

Bredde:   2,48 m

Indvendig højde: 1,6 / 1,73 m                       

Dybde (Sænkekøl): 0,30/1,25 m                         

Svingkøl vægt: Cirka 100 kg                        

Vægt: 1100 kg uden trailer

Ballast indvendig: 220 kg                              

Storsejl areal: 23 kvm                               

Mast Højde: 9 m                                   

Soveplads: 4 pers

Annonce