Mød Anders & Inge-brith - De bor hele året på deres båd

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (4 stemmer)
Danmark
55° 51' 26.8884" N, 9° 52' 32.2068" E

Vi skal en tur til Holland med Anders og Inge-Brith. Parret er helt fortabt til kanalsejlads, og de har sejlet mange ture på kanaler gennem Tyskland - Holland - Belgien - Luxenburg - Frankrig. Udover at sejle på Europas mange kanaler, bor Anders og Inge-brith hele året ombord på deres båd i Horsens havn. I første afsnit skal vi dog høre lidt om Anders og Inge-briths baggrund og deres store passion for sejlerlivet.

Vi er et ægtepar, der har valgt at bo ombord på vores båd. Anders 61 år uddannet skibstømmer/bådbygger og kranfører, og jeg Inge-Brith 58 år uddannet syerske/hjemmehjælper. Vi elsker at være ét med naturen og sejlerlivet.

File 2790

Vi elsker begge naturen - her er det Anders i området omkring havnen

Vores første helårsbåd

Vi syntes, det var svært at slutte sejlersæsonen, og efterfølgende kun tage ned til båden for at kigge til den. Anders havde i mange år haft en drøm om at bo på båden. Så i 1996, da den yngste flyttede hjemmefra, købte vi en ny Motiva 13m stålbåd, som vi selv apterede og på den måde kunne få den isoleret til helårsbeboelse. Båden boede vi i 3,5 år. Anders begyndte at længtes efter at få noget mere plads til et værksted, hvor han kunne arbejde med træarbejde. Så købte vi et hus, hvor der var plads til et værksted, og Anders fik sine snedkermaskiner. Vi solgte stålbåden til et ægtepar, som også havde en drøm om at bo ombord - hvilket de gør den dag i dag.

Vi har prøvet både motor og sejl

Anders har altid været motorbådssejler, men jeg havde lyst til at prøve at sejle med sejl, så vi købte en Rasmus 35, og det var lige noget for mig. Så den har vi haft mange gode og lange ture i, da vi havde haft den i nogle år, solgte vi den og købte en Aphrodite 36, hvor vi også fik sejlet både Danmark og Tysklands østkyst tyndt.
Man bliver jo ældre og dermed ens skavanker til følge, jeg fik en dårlig ryg og nakke, så der var ikke kræfter til sejle for sejl mere.

Valget om at bo permanent ombord

Vi snakkede om at sælge huset  med værkstedet og sejlbåden - det gjorde vi 2007. Vi fandt vores nuværende båd i Holland og flyttede permenent i båden. Vores båd er en VanDerHeijden model Riverline 1500.

File 2784

Anders og Inge-briths nuværende båd

Der er mange, der undrer sig over, at vi kan holde det ud, men jeg må da også indrømme, at den båd vi har valgt intet mangler. Den er ren luxus, men som vi siger, har vi jo også arbejdet et langt liv. Det er vores pensionsopsparing, og vi erkender gerne, at vi er lidt af nogle luxusdyr, men vi skal ikke have noget med herfra, så det er med at nyde det, mens vi kan.

File 2792

Pladsen er god ombord

Vi nyder stadig, og vi har ikke fortrudt. Vi har jo det samme i båden, som i et hus. Vi har sagt til mange, at man ikke skal vente, hvis man har drømmen om at bo ombord.

File 2791

Inge-brith laver mad ombord

I næste afsnit skal vi følge Anders og Inge-brith på deres vej til Holland. Kan du ikke vente, kan du læse mere om Anders og Inge-briths ture på deres hjemmeside.

Annonce