Laura Dekker netop fyldt 15 år og nået til Lanzarote

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Den hollandske sejler Laura Dekker, der tidligere på sommeren indledte hendes solorejsen jorden rundt, er netop fyldt 15 år. Fødselsdagen blev fejret i Marina Rubincon på Lanzerote, der er en del af de 7 Canariske øer.

De fleste forældre vil sikkert bekymre sig for deres femten årige teenager, der skulle tilbringe en fødselsdag alene, uden opsyn og langt fra hjemmet. Men både Laura og hendes famiile tager adskillelsen i stiv arm.

Veludstyret båd og planlagt rute

Laura sejler i en Jeanneau Fizz Ketch 38 fod, som hun har døbt Gubby. Båden er udstyret til langdistancesejlads og tilpasset solojordomsejlingen. Lauras rute er planlagt at gå fra Portugal via de Canariske øer til Caribien. Defra sejle gennem Panama til Indonesien. Laura har planer om sejle op igennem Suez kanalen til Middelhavet, eller omkring Afrika, hvis piraterne vækker hendes bekymring. Laura planlægger omkring 26 stop på vejen rundt, ligesom hun planlægger at holde pause i Hurricane sæsonen for at undgå det værste uvejr.

File 1681

Lauras rute rundt om jorden - hun er nået til de Canariske øer

Et team bakker Laura op undervejs

Laura vil i de forskellige havne undervejs på hendes rute, kunne modtage hjælp ligesom alle andre sejlere. På 14 lokaliteter vil Laura blive mødt af et support-team, der følger den samme rute som Laura. Det vil også hjælpe hende med vanskelige steder - såsom Panama kanalen. Et Iridium sporingssystem ombord sender Lauras position hjem til et hold i Holland, der følger hende tæt.

Du kan følge Laura på hendes rejse, da hun jævnligt skriver blog omkring hendes rejse. Lauras blog finder du her

Relevante tidligere Sejlnet.dk artikler:

Laura Dekker har indledt hendes jordomsejling

Laura Dekker får lov til at sejle jorden rundt

 

 

Laura Dekker har indledt hendes jordomsejling

Annonce