Laura Dekker får lov til at sejle jorden rundt

Trine Søes billede
4.333335
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.3 (3 stemmer)

 

Den hollanske 14 årige pige Laura Dekker har endelig fået lov til at sejle jorden rundt alene. I denne uge gav en hollandsk domstol Laura ret til at begive sig ud på eventyr.

Født ombord på en yacht

Laura er født ombord på forældrenes yacht udfor New Zealands kyst - forældrene var dengang på 7 år lang verdensomsejling. Forældrene har hele tiden støttet Lauras planer om at sejle verden rundt alene. Sidste år blev forældremyndigheden taget fra hendes forældre, og Laura blev beordret til at forblive på hollansk jord. Myndighederne frygtede for hendes sikkerhed. Forbuddet kunne dog ikke få Laura til at blive på landjorden, og hun stak til søs. Man fandt hende nogle dage senere på øen St. Marteen på Antillerne i Caribien.

I denne uge blev den tidligere dom omstødt, og forældrene har fået forældremyndigheden tilbage, og det står frit for Laura at begive sig ud på hendes jordomsejling.

Ny yacht til jordomsejlingen

Laura er nu taget til Portugal sammen med hendes for at forbedre hendes båd "Guppy" på verdensomsejlingen. Hun har måtte skifte hendes oprindelige 28 fods båd ud til en større for at imødekomme en masse sikkerhedskrav. Valget er faldet på en 38 fods Jenneau Gin fizz Ketch, og tiden bruges netop nu med at klargøre hende på land til den store rejse.

Annonce