Kæntringsulykken - Matchrace pigerne i deres liv mareridt

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Tre matchrace sejlere var fredag under træning ude for en alvorlig kæntringsulykke på Øresund, hvor to faldt overbord. Efter en effektiv redningsaktion blev begge bragt til Rigshospitalet, hvor de meldes i god behold. Den ene sejler Lerke Stamer Christoffersen er dog fortsat indlagt til observation.

Tre landsholdssejlere

Tre kvindelige sejlere fra Sejlerlandsholdets match race-bruttotrup var fredag eftermiddag ude at træne på Øresund i farvandet mellem Skovshoved og Taarbæk. Under sejlads med spiler kæntrede båden, en Elliott 6M, og de to gaster, Lærke Nørgaard (YF) og Lerke Stamer Christoffersen (KDY), faldt i vandet.

File 2001

Elliott 6m var båden pigerne kæntrede i - Olympisk bådklasse til OL i London 2012

Kunne ikke finde de to gaster efter kæntringen

Det lykkedes rorsmanden, Trine Abrahamsen (Skovshoved Sejlklub) at bjærge spileren, men hun kunne efterfølgende ikke lokalisere de to gaster i vandet. Derfor beslutter hun, efter kort søgning, for at sejle direkte til den nærmeste havn, som var Taarbæk, for at slå alarm. Ved snarrådig indsats fra sejlere på land, blev der med det samme sendt gummibåde på vandet, der indledte eftersøgningen af de to gaster.

Alarmen indløb hos Søværnets Operative Kommando (SOK) kl. 15.09, og de to sejlere blev fundet af helikopteren kl. 15.58. Sejlerne blev med det samme bragt til Rigshospitalet til behandling. Lærke Nørgaard, som var ved bevidsthed, da de blev fundet, kunne allerede lørdag eftermiddag udskrives fra hospitalet.

Lægerne på Rigshospitalet valgte at lægge den bevidstløse Lerke Christoffersen i kunstigt koma. Hun kunne dog søndag formiddag vækkes, og har efter lægernes vurdering klaret sig uden fysiske mén. Lerke Christoffersen er dog fortsat indlagt på hospitalet til observation.

Rutinerede sejlere - vores livs mareridt

Alle tre sejlere er meget rutinerede sejlere, der træner frem mod OL i London 2012. I ulykkes-situationen har de alle tre handlet meget professionelt og udvist fantastisk evner. ”Det har været mit livs mareridt, men jeg er lykkelig for, at det tilsyneladende ender godt. Da jeg ikke kunne finde dem, var der kun en ting at gøre, og det var at hente hjælp. Men det var en utroligt ubehagelig beslutning at skulle sejle mod land, samtidig med at vide, at de stadig lå et sted derude i vandet,” fortæller Trine Abrahamsen.

De stærke farver på sejlertøjet var med til at redde sejlerne

Det er naturligvis også en lettet Lærke Nørgaard, der kan kigge tilbage på en forfærdelig oplevelse. ”Det var uden sammenligning en af de længste timer i mit liv, da jeg ligger i vandet,” siger hun om det over en time lange ophold, hvor hun og Lerke Christoffersen helt efter bogen holdt sig tæt sammen, så de var lettere at lokalisere.

Det var på grund af de selvlysende farver på sejlernes tøj, at helikopteren fandt dem så hurtigt. ”Der er ingen tvivl om, at jeg på den helt hårde måde har fået understreget, hvor vigtigt det er, at have noget tøj på i stærke farver, så man lettere kan findes i vandet,” understreger Lærke Nørgaard.

Trine Abrahamsen og Lærke Nørgaard er allerede begge blevet tilbudt bistand af en krisepsykolog, mens Lerke Christoffersen får et tilsvarende tilbud, når hun bliver udskrevet.

Annonce