Jesper Radich tabte til Ben Ainslie på Bermuda

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

World Match Racing Tour på Bermuda var danske Jesper Radich skipper på den ene finalebåd. Overalt i sejladserne har Jesper Radich gjort en særdeles god figur, og havde kun lidt ét nederlag med i bagagen. Skipper på den anden finalebåd var engelske Ben Ainslie. Ben og hans team havde haft en noget vanskeligere tur til finalen, hvor deres performance var svingende. Ben Ainslie er tredobbelt olympisk guldmedaljevinder, så det er en kompetent sejler, Jesper Radich var oppe imod i finalen.

File 1762

Matchrace er superspændende for publikum

I finalen ville det matchrace hold, der først fik tre sejre løbe med sejren samt 50.000 dollars i præmie. Derudover tæller placeringerne med i den samlede world tour, hvor Jesper Radich er placeret på en samlet 6. plads.

Intense finalesejladser med masser af protester

Finalesejladserne kan bedst beskrives som intense, og der skulle fire sejladser til, før afgørelsen faldt. Jesper Radich kommer ellers godt fra start, hvor han overtog føringen ved sidste topmærke og holdte føringen over målstregen. Desværre for Jesper, fandt Ben Ainslie og hans team formen efterfølgende, og vandt de næste 3 sejladser.

File 1757

Ainslie & Radich i den afgørende sejlads

Men sejladserne var uhyre tætte, og der blev nedlagt en bunke af protester fra begge hold. Jesper Radich prøvede ustandeligt på at fange Ben Ainslie på det forkerte ben, men størstedelen af protestafgørelserne faldt ud til britens fordel.Skipperne taler ud efter sejladserne

Efter sejladserne udtalte Jesper Radich: ”Det var fantastisk at være i finale med ideelle forhold. Jeg er virkelig glad for, at vi kunne give Ainslies hold så stærk modstand – i øjeblikket er de det bedste matchrace hold i verden”.

Ben Ainslie udtalte; "Vi gjorde det vanskeligt for os selv, og vi måtte kæmpe hele vejen. Men hvad der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere. Vi havde nogle fantastiske finalesejladser mod Jesper - skåret ned til klassisk matchrace, og så godt som matchrace nogensinde vil blive".

 

Slaget skal slåes i Malyasia

Når sidste afdeling af matchrace touren Monsoon Cup sejles i Malyasia i december, er der lagt op til større dyst. Hele 4 danske besætninger ventes at deltage. Jesper Bank er overraskende tilbage i matchraceserien, hvor er han er klar til at tage kampen op. Jesper Radich skal koncenterer sig om at vinde finaleplads igen, således kan komme længere op på. Derudover stiller Jes Gram-Hansen og Peter Wibroe også til start i Malaysia.

 

Resultat - Argo Group Gold Cup 2010

1. Ben Ainslie (GBR) TEAMORIGIN 25 Points

2. Jesper Radich (DEN) Gaastra Racing Team 20 Points

3. Johnie Berntsson (SWE) Berntsson Sailing Team 15 Points

4. Eric Monnin (SUI) Swiss Match Racing Team 12 Points

5. Adam Minoprio (NZL) ETNZ/BlackMatch Racing 10 Points

6. Taylor Canfield (USA) 8 Points

7. Reuben Corbett (NZL) Black Sheep Racing 6 Points

8. Torvar Mirsky (AUS) Mirsky Racing Team 4 Points

Annonce