Hanse Yachts på nye hænder

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Den tyske investeringsvirksomhed Aurelius har underskrevet en aftale om at overtage 64,67 procent af aktierne i Hanse Yachts AG. Det er grundlægger Michael Schmidt, der sælger ud af hans aktier i virksomheden. Dermed kommer værftet på nye hænder. Værftet producerer de populære mærker Hanse, Moody, Fjord og Dehler. Hanse Yachts ejer produktionslokaler både i Tyskland og i Polen.

Krisen har sat sine spor

Hanse har været igennem nogle økonomiske hårde år - ligesom andre virksomheder, der er præget af den globale finanskrise. Hanse Yachts har givet underskud de sidste 2 regnsskabsår. Hanse Yachts har populære sejlbåde på markedet, så krisen kan vendes til det positive, mener investeringsvirksomheden Aurelius. Hanse Yachts har ligeledes efter eget udsagn en øget efterspørgsel af nye både.

Hanse Yachts AG blev grundlagt af Michael Schmidt i 1993, og han bliver i fremtiden tilknyttet Hanse Yachts som konsulent. Overtagelsen af virksomheden får ingen betydning for den danske forhandler af Hanse & Moody både - SYC Dragør.

Annonce