Det tyske hold trækker sig fra også fra America's Cup

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

 

For nogle dage siden træk det engelsk Team Origin sig fra den 34. udgave af America's Cup - og nu følger det tyske hold United Internet Team Germany efter. Det tyske hold havde allerede rejst over 20 millioner euro til forbedrelserne på den næste udgave af den præstigefyldte kapsejlads, men nu har Michael Scheeren, der står i spidsen for det tyske hold, valgt at trække holdet fra kapsejladsen.

For høje omkostninger

Michael Scheeren giver to hovedårsager - dels amerikanernes teknologiske fordel med katamaraner og vingemast, og dernæst de høje omkostninger, der er i forbindelse med udfordringen/deltagelsen. Scheeren forklarer også, at han mener BMW Oracle har for stort et forspring med erfaringerne fra den sidste cup med vingesejl.

Havde håbet på enkeltskrogsbåde

Team Internet Germany havde håbet på, at kapsejladsen skulle sejles i et skrogsbåde, og teamet havde allerde indledt et samarbejde med flere af Tysklands teknologiske og aeronautiske virksomheder og institutioner. Da konceptet for den 34. udgave af America's Cup blev offentliggjort, viste det sig, at kapsejladsen skal sejles i katamaraner.

File 1737

BMW Oracle har stor erfaring med katamaran sejlads

Det betyder helt konkret, at det tyske hold skulle ud og rejse yderlig kapital - hvilket er vanskeligt på nuværende tidspunkt i følge Michael Scheeren. Det tyske team har vurderet, at de ville skulle bruge 30-40 millioner euro ekstra for at komme i nærheden af en båd, der ville kunne udfordre BMW Oracle.

Annonce