De første både i mål ved Sjælland Rundt

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Danmark
56° 2' 36.4776" N, 12° 36' 59.3568" E

 

Kapsejladsen Sjælland rundt startede i fredags ved middagstid fra Helsingør. De deltagende både kunne vælge imellem følgende baner:

Bane 1 (Mindre både): Omkring Sjælland gennem Bøgestrømmen: 216 sømil.

Bane 2 (Større både): Omkring Sjælland og Møn gennem Grønsund: 232 sømil.

Udover kapsejladsen Sjælland Rundt afholdte Helsingør Amatør Sejlklub en twohanded sejlads omkring Hesselø - en distance på 101 sømil.

De fleste både sejler endnu

Her sent lørdag aften sejler de fleste både stadigvæk. Fra løb 1 er der kommet ialt 8 både i mål - med båden Essex Girl som den første, men udregnet efter respit/handikap system DH blev X-35 "Viatempo" sejlet af Jan Madsen fra Helsingør vinder på pointtid.

File 835

Essex Girls besætning var først i mål

Helsingør klubhus, der fører status over kapsejladsen, beretter, at 8 både er på vej op fra Øresundsbroen, hvor af det forventes af de sidste nok kommer til at ligge meget i vindstille i natten. Der forventes i følgende DMI kun en vindstyrke på omkring 1-2 msek i nat i Øresund.

På lille bane gennem Bøgestrømmen har 4 både passeret Farøbroen ud af de 13, der stillede op til start, så der venter også dem en langt nat i meget svag vind.

Hesselø rundt

Lørdag aften var alle de deltagende både i Hesselø Rundt kommet i mål efter en tur rundt henholdvis Hallands Väderö og Hesselø. Deltagerne har haft et rigtig godt kryds til Kullen, derefter kunne de fleste holde Väderöen op, omkring Lysegrund døde vinden ud for derefter at blæse op til 15 ms, så der måtte kæmpes til man komme over og fik slæk på skøderne.

Alle deltagere i kapsejladsen har været tilfredse med de nye baner og tiltaget med twohanded sejlads. Udover kapsejladsen er der også festligheder på havnen i Helsingør, der forsætter imorgen søndag, hvor de sidste både forventes i mål

 

Foto: Sjælland Rundt

Annonce