Dansk sejlerfamilie forventes frigivet af somaliske pirater

Trine Søes billede
2.77778
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 2.8 (9 stemmer)

Den danske sejlerfamilie Quist Johansen og deres to gaster Viktor Greir og Rane Lund forventes at blive løsladt i næste uge. Ifølge Somalia Report, der er en somalisk internetavis, bliver familien samt deres to gaster løsladt over flere dage. Piraterne gør sig nu klar til at modtage løsepengene - en formodet sum på 3 millioner dollars. Hvem der vil eller har betalt løsesummen vides endnu ikke. Familien og de to gaster bliver angiveligt løsladt sammen med et græsk-ejet skib, der også har været i piraternes varetægt.

Blev kapret i piratfyldt farvand

Familiens båd SY ING på 43 fod blev kapret udfor Somalias kyst den 24. februar i år. Området er kendt for at være piratfyldt farvand. Skipper Jan Quist Johansen var også blevet advaret om at sejle i farvandet udfor Somalias kyst af blandt andet Søværnets Operative Kommando.

File 2933

Området udfor Somalias kyst er kendt som piratfyldt farvand

Familien sejlede fra Danmark i august 2009, og planen var at vende hjem til Danmark i sensommeren 2011 efter to års sejlads. Lad os håbe at dette mareridt for familien og de to gaster snart er slut, og de igen kan vende tilbage til Danmark.

Relaterede Sejlnet artikler

Dansk sejlerfamilie kapret af pirater

Sejlere taget som gidsler af pirater

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Charlotte Rasmussens billede

Jeg synes, at den danske regering og dens politik overfor pirater er alt for svag! At løslade pirater igen, fordi man ikke ved, hvad man skal gøre ved dem - hvorfor er man så i området? Det er spild af skattekroner.

Jeg sender min tanker til familien og de to gaster. Hvor er det dog ækelt, at piraterne har taget uskyldige børn!

Blot min mening

Charlotte

Allan Lavridsens billede

Enig, det er skammeligt.

Annonce