Britiske Team Origin trækker sig fra America's Cup

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Britiske Team Origin dropper planerne om at udfordre kapsejladsen America's Cup i 2013. I 3 år har det britiske hold ventet tålmodigt på, at den præstigefyldte kapsejlads kom tilbage på rette kurs. De sidste 3 år har retsagen mellem BMW Oracle og Alinghi udspillet sig, så konceptet for den næste omgang af kapsejladsen har ladet sig vente på. Men nu har BMW Oracle endelig offfentliggjort omstændighederne for den 34. America's Cup, men konceptet faldt desværre ikke i god jord hos britiske Team Origin.

Ejeren Sir Keith Mills tror ikke på konceptet

Efter at have haft muligheden for at analysere formatet, katamaranen med vingesejlet, tidsperspektivet, reglerne og ikke mindst omkostningerne har ejeren Sir Keith Mills af Team Origin valgt ikke at udfordre BMW Oracle.

File 1711

Britiske Team Origin på vandet

Keith Mills har konkluderet, at den 34. udgave af kapsejladsen hverken er holdbar kommercielt eller er en attraktiv sportslig konkurrence. Derfor har han besluttet, at holdet ikke vil indsende en udfordring, når udfordringsperioden åbner den 1. november 2010.Efter tre års ventetid i kulissen på, at få et britisk hold i America's Cup er jeg bitter og skuffet over, at vi ikke kommer til at konkurrere. Men, formatet og tidsplan, som forsvareren, BMW Oracle, har udsendt er simpelthen ikke rentabelt for Team Origin. Vi har samlet et fremragende team, ledet af Grant Simmer og Ben Ainslie, og jeg er personligt meget ked af, at de ikke får chancen for at sejle med et britisk hold i næste America's Cup,” udtaler Sir Keith Mills.

Ikke det første hold, der trækker sig

Team Origin er ikke det første hold der trækker sig fra den 34. udgave af America's Cup, idet tidligere på året trak det italienske Amercia's Cup hold - Luna Rossa sig. Team Origin har dog ry for at være et af de mest velorganiserede og velfunderede sejlsporthold i verden, så det er en klar svækkes af America's Cup kapsejladsen, at Team Origin ikke vælger at udfordre den sidste vinder af kapsejladsen - Team BMW Oracle.Fokus rettes mod OL i London

At BMW Oracle har valgt, at afholde den 34. America’s Cup i år 2013 har virkelig presset det britiske hold. På Team Origin findes flere britiske topsejlere, der netop stræber mod at vinde en OL-medajle på hjemmebane i London i 2012.

File 1715

Ben Ainslie ved legene i Beijjing 2008

Skipper på Team Origin Ben Ainslie er ude efter at tangere Paul Elvstrøms rekord - det vil sige 4 OL-medaljer i træk. Hvis Ainslie vinder en OL-medajle ved legene i 2012, kan han tilmed kalde sig for den mest vindende OL-sejler gennem tiderne.

Annonce