Big Challenge havde to mand overbord i Palby Fyn Cup

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Danmark
55° 0' 57.5532" N, 10° 30' 24.9048" E

Big Challenge i vanskeligheder - mand over bord. Foto: Sejlnet.dk

Båden Big Challenge var med i weekendens Palby Fyn Cup 2010. Båden har hjemhavn i Svendborg, hvor ejer og skipper Christian Petersen bor. Båden der har en svingkøl, der stikker 4 meter, stiksværd og har en 260 kvm stor gennaker - båden er stor efter danske forhold.

Problemer i Lillebælt

Big Challenge havde dog problemer (Ligesom alle andre både), da en kraftig tordenbyge ramte feltet i Lillebælt. Vindstyrken mens tordenbygen stod på var på omkring 20 meter i sekundet, og Big Challenge skøjtede sidelæns, da den manglede større kølvægt i forhold til andre både.

To mand overbord og en tabt gennaker

Da Big Challenge er på vej ind i Svendborg Sund ved Lehnsskov, går det galt i en bomning, hvor storsejlet ikke kommer med over, og gennakeren krænger den store båd, og sætter sig fast i kanten. To mand ryger overbord - hvor af den ene dog har fat i noget tovværk, og hurtigt kommer op ad vandet. Den anden gast Michael Madsen ligger i vandet i omkring 10-12 minutter, mens faldet og skøderne til den store gennakere skæres. Big Challenge dropper storsejlet, og får bjærget gasten i første forsøg kun for fok.

File 636

Båden Big Challenge bjærger gast Michael Madsen

File 637

Mand overbord reddes

Efterfølgende sætter Big Challenge kursen mod hjemhavnen Svendborg, hvor Michael Madsen bliver kørt på skadestuen - heldigvis har han det godt efter omstændighederne. Den store gennaker gik tabt i bølgerne.

 

Foto: Sejlnet.dk

 

Annonce