Big Boat Challenge - der er kamp om pladserne

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Danmark
55° 27' 12.7044" N, 10° 39' 58.6296" E

Kapsejladsen Big Boat Challenge er blevet en yderst populær kapsejlads. Kapsejladsen har plads til 50 både, men allerede nu melder arrangørerne om mindst 75 interessede både. Især de udenlandske sejlere har fået øjnene op for Big Boat Challenge i Kerteminde.

File 2277

Båden Big Challenge ved dette års Big Boat Challenge

Udlandet har fået øjnene op for Big Boat Challenge i Kerteminde

"Det overstiger helt vildt vore forventninger", siger stævneleder Ole Gorm Rasmussen. Han forsætter, "Vi har fået mange henvendelser fra store, internationale kapsejladsbåde, der normalt sejler i Middelhavet. De har altså lige pludselig fået lyst til at komme til Kerteminde".

File 2283

I gennemsnit er de deltagende både 40,6 fod

Big Boat Challenge er en konkurrence for de helt store både med besætninger på op til 16 mand. Kapsejladsen er foreløbig blevet holdt to gange i Kerteminde. 

"Vi laver en sejlads, hvor bådene passer til hinanden. Det  er en af årsagerne til, de store professionelle både gerne vil være med", siger Ole Gorm Larsen.

Kapsejladsen afvikles til Pinse

En anden årsag er den måde, sejladserne afvikles på, siger han: "Stævnet består af fem korte, intense sejladser, der afvikles på Kerteminde Bugt de to dage i pinsen. Det betyder, det er action, det er boat handling og det er spænding konstant og hele tiden".

Big Boat Challenge afholdes til pinse næste år, det vil sige 10.-12. juni 2011 i Kerteminde.

 

Foto: BBC Kerteminde

Annonce