Aarhus Big Boat Race er i gang

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)
Danmark
56° 12' 32.274" N, 10° 17' 27.726" E

Kapsejladsen for store kølbåde, der afholdes ved Egå Marina i denne weekend, er kommet godt i gang. Første start gik i går lørdag kl. 11.00, og der kapsejles videre i dag søndag. Kapsejladsen er et invitationsstævne for større sejlbåde, og i år har kapsejladsen 16 deltagende både. Det er første gang i år, at stævnet afholdes, men arrangørerne Egå Sejlklub satser på, at det bliver en årlig tilbagevendende begivenhed.

Gode dueller på kapsejladsbanen

De 16 deltagende både har set frem til godt kapsejladsvejr, og det gode farvand i Aarhusbugten - der byder på noget af Danmarks bedste kapsejladsfarvand. Alle deltagere virkede tændte på nogle gode dueller på kapsejladsbanen. Der er sædvanligvis stor fokus på de to store både X-ONE og Broskraberen, og deres vanlige dueller satte da også ind allerede i forbindelse med første start.

File 4466

Broskraberen var tændte på kamp på kapsejladsbanen

Den 64 fod store X-ONE kom hurtigt op til topmærket, men efter lidt spilerproblemer var den 63 fod store Broskraberen tæt på resten sejladsen, og vandt duellen i første sejlads på måltal. Efter handicapreglen blev første sejlads dog vundet af den lokale Egå båd Xelinna – en X-332 – der er en af feltets mindste både, skarpt fulgt af X-35eren Oxygen.

File 4464

X-35eren Oxygen ved Big Boat Aarhus

Efter fire gode sejladser lige ud for Egå Marina, var det nogle trætte, men opstemte sejlere der kom i land. Der var stor ros til baneleder Martin Frislev, der mestrede at styre de mange gøremål på vandet til UG. Der var løbende information til deltagerne over VHF-radio, så der hele tiden var overblik over tid til næste start, nedtælling, omstart etc. Overalt-resultaterne efter lørdagens fire sejladser endte med, at X-35 Oxygen med skipper Morten Ulrikkeholm fører efterfulgt af tyskeren Sönke Meyer Sawatzki, der også sejler i en X-35. De fire X-35ere deltager i Aarhus Big Boat Race som en kærkommen opvarmning inden X-35 VM afholdes i næste uge i Marselisborg Sejlklub.

Søndagens sejladser er i gang i skrivende stund, men flere billeder og løbende resultater kan ses her - Aarhusbigboat.

Annonce