470er pigerne Henriette Koch & Lene Sommer klar til VM

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Nederlandene
52° 6' 14.7708" N, 4° 15' 46.8792" E

Idag starter VM i 470er jolle i den hollanske by Haag. Omkring 60 dame- og 130 herrebesætninger stiller til start, hvilket gør, at de første tre dage (mandag-onsdag) står på kvalifikationssejladser. Torsdag-lørdag er guld/sølv finale, og søndag venter et medal race, som ifølge arrangørerne, vil blive sejlet helt tæt på Haags altid overfyldte strand. Sejlnet.dk var igår i kontakt med pigerne, der kunne berette, at de er helt klar til stævnestart.

 

File 886

Stranden i Haag

Sejlforholdene i Haag (helt præcis Scheveningen) er udfordrende for selv de mest erfarne sejlere. I hele feltet bliver der trænet ivrigt for at få de sidste detaljer på plads inden første VM-sejlads skydes i gang på mandag kl. 12, fortæller Henriette Koch - skipper på den danske 470er jolle. Den danske båd med Henriette Koch og Lene Sommer er placeret som nummer 4 på verdensranglisten, og glæder sig til at sejle VM. Pigerne har den sidste uge trænet i Haag for at opnå optimal forberedelse til stævnet.

Udfordrende forhold"Sejlsetupmæssigt er det udfordrende med store dønninger med krabbe vindbølger på toppen samt faktummet, at bølgerne konstant ændrer karakter eftersom strømmen er utrolig stærk. Teknisk giver disse bølgeforhold også rigeligt at se til på både kryds og læns. Takket være vores træning vi havde her i starten af juni og den sidste uges træning, har vi god fart på både kryds og læns, og vi pusler nu med at få de sidste ting til at falde på plads. Strategisk gælder de normale regler om vindspring og vindtryk, og på nogle tidspunkter af dagen spiller strømmen en altoverskyggende rolle - også dette er ved at falde på plads for os", udtaler Henriette Koch.

Havnen er ikke klarForholdene på land bevidner dog ikke om, at starten til VM går idag. Der er vejarbejde stort set midt i bådparkeringen, så der kører store køretøjer og maskiner rundt mellem sejlere og bådene.

 

File 883

Haags havn, hvor 470er joller skimtes i baggrunden

Havnen er en industrihavn, så man skal lige se sig for for store fisketrawlere både inden- og udenfor havnen. Oven i det er der nogle meget hidsige hollandske badegæster, som absolut ikke synes, det er sjovt at have de bedste af verdens 470-sejlere på besøg, fortæller Henriette Koch. Forleden gik det så galt, at en fremmed mand smed en cykel 2 meter op i luften inden den landede på en New Zealandsk båd. Derefter smed han lidt med noget udstyr for til sidst af vælte en vejtrailer ned i en hollandsk båd. Vi stod et stykke fra og gjorde klogt i ikke at blande os, fortæller en glad Henriette Koch.Summasumarum - der er VM stemning både på land og vand, og Henriette og Lene ser frem til et spændende VM!

 

Foto: Sejlnet.dk & 470er pigerne

Annonce