29er sejlerne fejrer nytår i Argentina

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen fra Århus Sejlklub vandt EM-bronze tidligere på året og har de sidste 2 år har været den bedste kvindelige besætning ved VM. Nu er målet at vinde medalje ved det åbne VM i Argentina. Derfor flyver pigerne til Argentina lige efter juleaften for at forberede sig VM.

Håber at 29'erXXeren bliver olympisk klasse

Ida Marie & Marie anskaffede i sommeren 2010 en 29'erXX mast, og har trænet en del med den i efteråret. I oktober var de i München og sejlede tyske mesterskaber i 29'erXX, som de vandt. De håber rigtig meget på, at 29'erXXeren bliver valgt af ISAF som en olympisk klasse i 2016, for så er de helt sikkert klar.

3 danske hold afsted til VM

VM for 29er foregår i Mar del Plata cirka 500 km syd for Buenos Aires, hvor der ud over pigerne er to andre danske hold: Lin Cenholt ligeledes fra Århus Sejlklub og Stine Quorning fra Fredericia Sejlklub, samt brødrene Emil og Christian Lübeck fra YF Furesøen.

Finn Beton er med som træner for holdet, og han har sammen med de tre besætninger kørt et tæt og intensivt træningsprogram de sidste måneder. Sejlerne regner med at samarbejdet kan løfte alle sammen til endnu bedre placeringer end tidligere.

VM foregår fra den 1. til den 8. januar, og der forventes at deltage cirka 60 hold fra mindst 12 nationer.

Annonce