2 nye multiplottere fra Standard Horizon

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (5 stemmer)

Amerikanske Standard Horizon er kendt for VHF radioer og plottere til en god pris. Standard Horizon har netop lanceret to nye plottere CPN700i og CPN1010i. Modellerne er en ny generation af 7" og 10" farve touchskærm med integrerede antenner og begge modeller er spækket med innovative funktioner. Blandt andet kan skærmen splittes op i 2 sektioner, hvor man kan vælge forskellig zoom på et givent søkort. Skærmen er vandtæt og kan selvfølgelig aflæses i sollys.

3 muligheder for betjening

Skærmen kan betjenes på 3 forskellige måder - enten ved at bruge den berøringsfølsomme skærm, eller punkt shuttle knappen, der bruges til at flytte markøren og trykke ned med. Sidste mulighed er gennem menuen, der betjenes med en drejeknap. Det er et klart plus, at Standard Horizon har bevaret en traditionel menustyring, da der kan og vil opstå situationer, der umuliggør brug af touchscreen - eksempelvis ved brug i kraftigt regnvejr.

Man har mulighed for at vippe kortet op eller ned, og endda rotere det 360 grader. Der er selvfølgelig også mulighed for at indlægge waypoints og tracks i kortene.

File 5132

Der er mange muligheder for at betjene de nye modeller fra Standard Horizon

Mulighed for at afspille film og musik

Den mest avancerede funktion er nok, at begge modeller er de første nogensinde med indbygget trådløs funktion. Den trådløse funktion gør det muligt for at få adgang til internettet via et hotspot. Flere havne tilbyder hotspots ellers kan man med lethed via sin smartphone oprette et hotspot. Plotterne benytter Windows Media Player til at afspille film og musik - og der er også mulighed for at downloade musik. Plotternes har indbyggede fronthøjttalere. Lyden kan forstærkes via en audioport på bagsiden, hvor man kan tilslutte til en separat forstærker.

Derudover er der indbygget Internet Explorer, således at man kan browse internettet.

Indbygget C-maps og automatisk opdatering

Modellerne er født med indbygget C-maps - dog kun for områderne nord- og sydamerika. Heldigvis kan man tilføje/købe de nyeste C-Map 4D diagrammer fra Jeppesen, så man også kan få eksempelvis danske farvande i plotteren. Systemet giver også mulighed for at indlæse satellitbilleder og vektorkort, således at navigatoren kan samle alle de detaljerede oplysninger, der er tilgængelig for et givent sted, hvis plotteren er koblet op til internettet. Opdateringer til søkortene fra Jeppesen bliver opdateret automatisk, når plotteren er koblet op til internettet. Det sikrer, at man altid har det nyeste oplysninger og rettelser ombord.

File 5135

C-map 4D fra Jeppesen med gode detaljer både under og over vandet

Både CPN700i og CPN1010i kan forbindes til en kompatibel DSC VHF faste radio. Den vejlende danske pris for Standard Horizon plotterne kendes ikke endnu, men det antages, at det bliver omkring 10.000-12.000 kroner inklusiv moms.

Standard Horizon CPN 700i & CPN 1010i data

• Touchskærm der kan ses i sollys.

• Indbygget Wi-Fi og Bluetooth kapacitet.

• Multimedia Internet Explorer 6.0 og Windows Media Player er indbygget.

• Streamer musik eller video med lyden fra kortplotterens front via de smart indbyggede panelhøjttalere.

• USB-tilslutning til memory stick for at se film, billeder eller lytte til musik.

• Dual-station netværksfunktion.

• Valgfri C-Map 4D kartografi til visning 3D, raster eller vektor diagrammer og et intensiv bibliotek af billeder og POI's.

• Unik touch skærm med zoom og de mange muligheder dette indeholder.

• Intern 50 kanaler WAAS GPS-antenne med ekstern antennetilslutning.

• Dobbelt kort vindue med uafhængige zoomniveauer i hver af vinduerne.

• Dual-station netværksfunktion.

• Viser DSC nødsignal og rapportering af det modtagne opkald fra en DSC VHF radio.

• AIS, FF525 fiskeekkolod og Radar er mulige tilslutningsmuligheder.

• NTSC eller PAL video-indgange.

• 3000 Marks / 50 ruter / 20 spor med 10.000 findes spor point.

Relaterede Sejlnet artikler

Nyt mulitinstrument - B&G Triton T41

Raymarine nyheder - Autopilot & multiinstrument

Annonce